Bloggkalender

«mars 2019»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

TÄVLING

TÄVLING

EU ställer nya jämställdhetskrav mellan män och kvinnor.

Människan får inte ens kallas människa längre, eftersom namnet innehåller ordet ”män”, det kopplas till män, utan skall ha ett helt oberoende namn, därför utlyses en tävling för en ny benämning av människa. Vinnaren blir belönad med ett presentkort, värde 10 000 euro, för inköp av ”könslösa” kläder.

Projektbidrag skall beviljas alla skolor som inför en ”könslös” skoluniform, där pojkar absolut inte får använda slips och flickor i kjol är strängeligen förbjudet. Syftet är att ”vi skall börja med barnen i skolan och därmed också minska klyftan mellan rika och fattiga”! Vad har det med könslöshet att göra, undrar jag då?

Fast, vid närmare eftertanke, det är ju bra om alla ”tvåbenta varelser” får lika lön och rättigheter, och för klädindustrin är det ett ypperligt tillfälle att värna om miljöhotet och bara sy upp ekologiska kläder. Det besparar mångas ohälsa i andra delar av världen, och samtidigt ger köparen ett bättre samvete!

Eftersom jag längtar efter sol och värme hoppas jag på en riktigt fin ”könslös sommarklänning”!

Undrar hur den ser ut?

Jag som precis har börjat att planera för att erbjuda kroppsmålning på bl.a möhippor, roligt inslag på konferenser, fester m.m. för att använda den livsviktiga fantasin ännu mer.

Hur skall jag nu lösa detta problem, enligt de nya jämställdhetskraven, där det uppenbarligen inte får synas i offentligt sammanhang, att en xy är manlig och en xx är kvinnlig, eftersom modellen är naken?

En sökannons efter en levande varelse med kombinationen xxxy.kromosomer, kanske kan ge resultat?

I slutändan får jag nog använda mig av Alexander den store's lösning av denna ”gordiska knuten”, men då gäller det att den, ursäkta uttrycket, ”manliga lemmen” inte kommer emellan.....

1 april 2013

©Gun Friederici Svantesson

Aprilskämt


 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S