Bloggkalender

«mars 2019»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Veckans konstnär på Konstkvarteret

Denna veckan har jag blivit utvald till veckans konstnär på Konstkvarteret,

ett av Nordens största internetgallerier.

Vad glad jag är över denna uppmuntrande nyhet!

Välkommen att se mina bilder på

Konstkvarteret!

 

Ha en riktigt skön och kreativ augusti!

Gun Friederici Svantesson

17338_1164225475428_4781659_n

Solrosor.

Oljemålning Gun Friederici Svantesson


Flower Power Fantasy

Flower Power Fantasy.

Beautiful Art photo, computer manipulated photos of flowers, by Gun Friederici Svantesson, artist.

We love flowers and we give flowers to show our love.

 

"When you take a flower in your hand and really look at it, it's your world for a moment.

I want to give that world to someone else.

Most people in the city rush around so, they have no time to look at a flower.

I want them to see it whethever they want to or not." - Georgia O'Keeffe -,

and so do I.

Welcome to my Flower-Power-Fantasy - garden!

Pink power Tulip

 

 Flower Power Fantasy är en serie med vackra foton på blommor som jag skapat

Konstfoton av med hjälp av datorn.

Orchidpower 1

Orchid Flower Power Fantasy

 

Orchidpower2

Orchid Flower Power Fantasy

 

orchidflowerpower

Orchid Flower Power Fantasy

 

rainbowros

Flower Power Fantasy Rose

 

Hibiskuspower

Flower Power Fantasy Hibiscus

 

Flower power fantasy

Orchid Flower Power Fantasy

 

 

Hi-power

Hi! -Power Flower Fantasy

fler bilder klicka här

 


Passacaglia - en musikalisk skulptur.

Passacaglia - en musikalisk skulptur.

Utifrån en notbild med handskrivna noter, till en "Passacaglia", de svarta mot det vita, de vackra orden – tilläggstecknen, skrev jag en dikt ”Passacaglia”. Jag ville gestalta den osynliga musiken tredimensionellt och skapade en skulptur inspirerad av känslan i dikten. De svarta mot det vita finns kvar, slingrande abstraherade noter, omdanade till en ny form, sammangjutna med varandra i tystnad.


Mäktig musik av Bach.

Den här mäktiga musiken fyller varje ben och ven, kroppen, hjärnan, hjärtat och själen till bredden!

This mighty music fills every bone and vein and the body, the brain, the heart and soul to the brim!

 

 


Bildkommunikation

Att kommunicera utifrån en bild är intressant och ofta blir det spännande berättelser. Bilder ger utrymme för individuella tolkningar oftast utifrån egna erfarenheter eller den situation man befinner sig i för tillfället. Man lär sig att förstå sig själv och andra bättre när man delar med sig av sina egna upplevelser, ger varandra nya perspektiv och infallsvinklar. Att sätta ord på något som vi egentligen inte vet vad det är, är att använda sig av den livsviktiga fantasin. Därmed blir utgångsläget något annat an det vi är vanda vid.

Improvisation

"Improvisation"

Live painting är att måla på offentlig plats inför publik. Målningen ”Improvisation” är en ”Live painting” skapad spontant till pianoimprovisationer. Den ställdes ut på Billströmska folkhögskolan i ett bildkommunikationsprojekt där eleverna fick skriva ord på vad de såg i bilden. Jag gjorde en sammanställning utifrån deras ord och upplevelser av vad de såg i bilden och det ledde till dessa två berättelser:

Berättelse 1:

Hoppar på spårvagnen med andan i halsen - ”Dörrarna stängs”! Jag hann, som vanligt i sista sekunden. Sätter mig ned bland en massa ansikten och tittar ut genom fönstret. Färgglada människor rör sig likt tecknade filmer på vägen som slingrar sig genom landskapet. De ser inte mitt ledsna ansikte, där tårarna rinner nedför kinderna. Inne i spårvagnen är det dämpade färger, dova och lugna. Jag gillar färgerna, de får mig att tänka på ”ansikte vispar blå”, så läckert! Vad jag har längtat efter denna spännande resa, en resa mot okänt mål. Mina vänner varnade mig för att resa med ”skräckens spårvagn” som den kallas för. Det finns ingen returbiljett, men jag måste resa, innan det är för sent.

Resan ger tid för reflektion. I fönstret speglar sig tre ansikten som bildar en geometrisk form. En triangel, treenighet eller en pyramid. Bredvid mig sitter en kvinna som ser ut som en egyptisk prinsessa. Hon har en väska i sitt knä, sydd som en orangefärgad regnbåge, och det sticker ut något ur den som liknar en kaktus. -Är du också på väg till palatset? frågar hon mig. -Va, vilket palats? svarar jag. -Ja, där det pågår en bal, säger hon då. Jag känner mig torr i munnen och tar fram min flaska med vatten och dricker. - Vill du ha? frågar jag ”prinsessan”? - Jag dricker aldrig vatten ur flaska, men tack i alla fall, får jag till svar. Jag är trött, lutar mig tillbaka och somnar.

Nästa: Drömscenario, säger den ekande rösten i högtalaren och får mig att vakna med ett ryck. Spårvagnen börjar sakta in och stannar. Vad tyst det blev. Här är fullt av sorgsna själar, lidande och tysthet. Fångar i det tysta. Plötsligt känner jag mig som en inföding i en jättesal, jag vill gå av! Dörrarna öppnas och jag kliver ensam ut på perrongen, trots att alla andra sitter kvar. Var är jag? Framför mig öppnas en dörr och jag kan inte låta bli att gå in. Därinne finns oräkneliga knappar på väggen, som leder till många våningar och olika rum. Jag befinner mig i en hiss, vad gör jag här? Dörren stängs och jag försöker öppna den, men förgäves. Ångesten kommer krypande, och känslan av att vara i ett fängelse gör sig påmind. Säger högt till mig själv: tappa inte fattningen, detta måste vara en mardröm! Det står något på knapparna, oj vad många: medvetandets nivåer, fängelset, trädgården, palatset – undrar om det är det palatset ”prinsessan” talade om? Himmel – låter bra, men hur tar man sig därifrån, jag är ju inte död.....än. Jag läser vidare: vägen till frälsning, sorg, ljus, hopp, drömmar, vemod, känslor, vatten – plötsligt blir jag törstig...längtan, kärlek, piano – piano, är det ett rum? Kärlek är väl bättre än piano? Kommer att tänka på tonsättarens ord: ”Musikens styrka är att den utan omvägar förmedlar direkta känslor”. Min längtan efter musik får mig att trycka på den knappen. Hissen börjar röra på sig, är det uppåt eller nedåt? Äntligen öppnas dörren och jag går ut.

Jag rör mig genom historia och känslor i ett ljust rum, en stor jättesal. Ögonen ser in i himlens ljus och hjärtat svarar: öppna dig. Kärleken sitter vid pianot och spelar. De fantastiska känsloladdade improvisationerna får mig att vakna upp ur mardrömmen. ”Dörrarna stängs” säger den ekande rösten i högtalaren. Jag tittar ut genom fönstret. Utanför svischar ett tåg förbi och vi närmar oss havet. I öppningen rör sig segelbåtar i dimman. Det är solnedgång.

Berättelse 2:

Ibland är livet fullt av hopplöshet. Här sitter jag förkyld och tittar ut genom fönstret och ser när tåget, som jag precis har missat, svischar förbi. Utan mig – sopa gay! Snyft, tårarna flödar och näsan rinner, jag får ångest! Nu blir det ingen bal i palatset, inte för min del i alla fall! Fast, vad gör väl det egentligen? De där melankoliska människorna dansar väl ändå bara omkring i sina ”medvetandets rörelser” och är säkert påtända allihop! ”Vägen till frälsning” kallar dom det, och har en god och en ond figur på varje axel! Nää....då är det väl bättre att sitta här som på en kaktus och lida i tysthet. Inte nog med det, nu regnar det också! Vemodet rullar in....... Landskapet förvandlas till geometriska former och trädgården hav, full med färgglada segelbåtar i dimman.

Allting börjar se luddigt ut - jag fattar ingenting! Jag ser in i ljuset uppe på himlen, det inger faktiskt en gnutta hopp - hoppsan, känslor! Hjärtat öppnar sig och längtar efter kärlek. Jag sätter mig vid pianot och spelar lugnt. Plötsligt, som i ett drömscenario, uppenbarar sig en stor orangefärgad regnbåge i solnedgången. Me gillar!

 

Detalj ur Improvisation

 

 

Detalj ur Improvisation

 

 

Detalj ur Improvisation

 

Detalj ur Improvisation

 

Allt är möjligt med fantasins kraft!

 

Gun Friederici Svantesson


Årets senaste trend – nakenyoga på målarkurs.

Häng med på en frigörande målarkurs och skapa i full frihet!

Här inspireras du till att släppa loss skaparkraften, bli av med prestationskraven och utveckla ditt eget unika bildspråk! Framförallt får du vara precis sådan som du är.

Vi startar med fika, presentation och en rolig inledningsövning med modellkroki.

Den mänskliga modellen är det bästa sättet att lära sig att se och förstå sammanhang.

Att skapa tillsammans stärker grupptillhörighet och gemenskap.

Här kastar vi av oss alla hämningar och kläder för att hänge oss åt ett nytt sätt att fokusera: avslappnande nakenyoga!

Detta hjälper till att bli av med osäkerhet, finna sig själv och sluta fred med sin kropp.

På denna kurs tillämpar vi ett helt nytt koncept, för när vi utövar nakenyoga är vi krokimodeller för varandra.

Vi övar på olika känslouttryck och att fånga en kropps rörelse.

”Människan är en rörlig arkitektur som dessutom kan förmedla känslor”.

Många människor har i dagens stressade samhälle lagt kreativiteten åt sidan, vilket leder till negativ stress som blockerar människan från att tänka fritt och utvecklas.

Att skapa är människans ursprungliga sätt att uppleva.

Vi behöver öka vår kreativitet och gå tillbaka till vårt nakna ursprung igen för att återfå harmoni och balans i livet.

När vi är nakna är vi alla lika och genom att kommunicera med sina kroppar, färger och varandras bilder, ökar förståelsen både om sig själv och andra.

Konst är bra för kropp och själ, stärker självförtroendet och ökar självkänslan!

Varmt välkommen att slänga av dig kläderna och vara med på en rolig och inspirerande målarkurs utöver det vanliga!

nakenyogakroki


Under ett tak som en vägg skymmer himlen.

Under ett tak som en vägg skymmer himlen.

 

Skriver med elekrificierad penna om samtidens främsta konstart.

Ovärderliga mästerverk,

skapade av den störste konstnären av dem alla.

Rörliga kommunicerande arkitekturer,

levandes i tickande tid som hackspettar på elstängsel.

 

Stresshormoner flyger ikapp med charterplanen

till bristningsgränsen.

Sväljer min sista stesolid med ett glas flödande liv,

i flytande väntan på svar från provlabbet.

Otjänligt på grund av förgiftning.

Likt doften av spirande blommor

sprider sig lukten av kopierade ägg som ruttnar.

 

Ekorrhjulen snurrar snabbare än ljusets hastighet,

i datorn myllrande av stjärnor.

Gnistrande ljusstrålar i avsaknad av sol,

lockar, spela vinn bli stormiljonär,

fastklibbad i misär, likt måsarna i oljespill.

Skaparkraften förtvinar av motvind

i fångarnas klagan.

 

Reklamgamen brännmärker själar,

konsumtionsindustrin är enorm.

I händerna på barn som svälter,

blir Omega3 till kapslad form.

Fattiga fiskares överlevnad stjälper.

Skuldkänslan irrar förvirrad i lyxvaran tid.

I en tid där ingen längre har tid.

 

Direktörens skrivbord sjuder av familjeliv,

inglasat med förgyllda ramar.

Lyckodrömmar krossas som bombade hus,

hundar ylar av ensamhet, grannarna klagar.

Pappa sitter på hemmet där gamlingar rosslar

om ladugårdsdörrens sakta förvandling

till glömska på hal is.

 

Gummiträdens mjölksaft stålsätts

för framfart på motorvägen,

blåögt stirrar miljöhoten på färden.

Dagisbarn växer upp i främlingars hand.

Stressade på löpande band,

skapar föräldrar iländernas kapitalvara:

lycka av metall.

 

Antivirusskyddade röster skickas via e-mail,

mellan vänner utan umgänge.

Magen mättas av varm energi,

smaksatt med microvågors friktioner.

Naturens gratisgym rymmer myteri,

trädkramares tystade visioner,

brända av livets elegi.

 

Fåglar flyger mellan asfalt och betong,

sjungande naturens symfoni i den grå dimman.

Öppna dörren människa i den sena timman!

Utanför skimrar en solnedgång.

 

isolnedgångutsikt

 

Om samtidens främsta konstart:

Homo sapiens.

Naturvårdare,

skapade till Guds avbild.

 

Med hopp om en bättre framtid.

© Gun Friederici Svantesson.

 


Minnesdag för Förintelsens offer 27 januari 2014.

Den 27 januari samlas människor över hela världen i en årlig manifestation. Det är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer, samma datum som koncentrationslägret Auschwitz befriades 1945. Detta har blivit en dag för oss att tillsammans visa vårt engagemang för att bekämpa främlingsfientlighet, rasism och antisemitism.

Fångar

Never Forget!

Vi behöver bli påminda om och om igen för vi får aldrig glömma! Hur kunde det ske?


For all mankind - Happy New Year!


TÄVLING

TÄVLING

EU ställer nya jämställdhetskrav mellan män och kvinnor.

Människan får inte ens kallas människa längre, eftersom namnet innehåller ordet ”män”, det kopplas till män, utan skall ha ett helt oberoende namn, därför utlyses en tävling för en ny benämning av människa. Vinnaren blir belönad med ett presentkort, värde 10 000 euro, för inköp av ”könslösa” kläder.

Projektbidrag skall beviljas alla skolor som inför en ”könslös” skoluniform, där pojkar absolut inte får använda slips och flickor i kjol är strängeligen förbjudet. Syftet är att ”vi skall börja med barnen i skolan och därmed också minska klyftan mellan rika och fattiga”! Vad har det med könslöshet att göra, undrar jag då?

Fast, vid närmare eftertanke, det är ju bra om alla ”tvåbenta varelser” får lika lön och rättigheter, och för klädindustrin är det ett ypperligt tillfälle att värna om miljöhotet och bara sy upp ekologiska kläder. Det besparar mångas ohälsa i andra delar av världen, och samtidigt ger köparen ett bättre samvete!

Eftersom jag längtar efter sol och värme hoppas jag på en riktigt fin ”könslös sommarklänning”!

Undrar hur den ser ut?

Jag som precis har börjat att planera för att erbjuda kroppsmålning på bl.a möhippor, roligt inslag på konferenser, fester m.m. för att använda den livsviktiga fantasin ännu mer.

Hur skall jag nu lösa detta problem, enligt de nya jämställdhetskraven, där det uppenbarligen inte får synas i offentligt sammanhang, att en xy är manlig och en xx är kvinnlig, eftersom modellen är naken?

En sökannons efter en levande varelse med kombinationen xxxy.kromosomer, kanske kan ge resultat?

I slutändan får jag nog använda mig av Alexander den store's lösning av denna ”gordiska knuten”, men då gäller det att den, ursäkta uttrycket, ”manliga lemmen” inte kommer emellan.....

1 april 2013

©Gun Friederici Svantesson

Aprilskämt


Efter stormen.

Min ambition var att måla en vacker skogsglänta. En kärlekshistoria i skogsstjärnan. Blåa toner, engelsk rött och andra hemligheter vaknade sällsamt upp på den vita duken. Skogstjärnor dansade som små saknader runt träden till sången upphängd i grenarna. Liknade små spöken. Nej, formationer av stjärnbilder och jag vände på duken. Fortsatte måla stjärnhimlen mellan upp och nedvända trädstammar. Kände ingen skillnad, allt var som vanligt, för allt är vad det inte är, som vanligt. Plötsligt halkade jag in i ovanliga skuggor och ovanliga talande träd. Skogstjärnorna har drunknat i den forna himlen, avklädd till en översvämmande vattenkälla, och skogsstigen är ett fuktigt minne. En gryningskänsla av stillastående, som ett fruset ögonblick, hänger i luften.  Efter stormen.

Efter stormen.

Efter stormen.

Oljemålning

Gun Friederici Svantesson


Frisläppt - en revy utan bojor! Orustrevyn 2012.

Orustrevyn är i full gång med årets revy "Frisläppt - en revy utan bojor".

Biljetterna är slutsålda men en extra föreställning är insatt

torsdagen den 9/2 kl. 19.00

Skynda att beställa om du vill se revyn!

Roliga bilder från genrepet:

http://www.orustteaterforening.se/Revybilder%202012.html

Affisch

Affisch Orustrevyn 2012

foto: Marie Söderström

layout: Gun Friederici Svantesson

Medverkande och övrig information följ länken:

http://orustteaterforening.se/


ÖPPET HUS & HUSKONSERT

Advent

Titta in på Öppet hus i Konstnärslyan

hemma hos mig, lörd. 3/12 - sönd. 4/12 kl. 11.00 - 21.00.

Då visar jag min konst och berättar om mina senaste bilder.

Har också en del tavlor och kort till försäljning.

På söndag, den 2:a advent, blir det HUSKONSERT

INGEMAR HEDVALL

konsertpianist från Göteborg

spelar för oss på mitt piano kl. 16.00 - 17.00 samt kl. 18.30 - 19.30.

OBS! Tyvärr inställt kl.16.00  Välkomna att lyssna kl.18.30!

Kom - lyssna på underbar musik, umgås och ha trevligt!

Jag bjuder på adventsfika.

Hjärtligt Välkomna!

Gun Friederici Svantesson

Kontakt: Mobil: 0761-881910

E-post: gunsvantesson@yahoo.se

Tid: 3/12  - den 4/12 kl. 11.00 - 21:00

Huskonsert: 4/12  kl. 16.00 - 17.00 samt kl. 18.30 - 19.30

Plats: Fågelkärrsvägen 4N Höviksnäs Tjörn

Karta: http://kartor.eniro.se/m/ayqlD

http://kartor.eniro.se/m/ayuBR

Angel


Jungfru Maria - hur såg hon ut?

Jungfru Maria - världens mest avbildade kvinna.

Moder till Jesus Kristus.

Hur såg hon ut?

Innehåll: Mina egna bilder och bilder ur konst historien. Målningar av okända och de stora mästarna:

Giotto, Bellini, Michelangelo, Leonardo da Vinci, Jan van Eyck, S Boticelli, Sassaferatto,

Antonella da Messina.

Den första ikonen i bildspelet är från 6:e århundradet.

Ave Maria:

Digitalpiano: Ralf Olsson

Sång: Hanna Abramsson


GLAD PÅSK!


Till alla mina besökare och vänner:

En riktigt GLAD PÅSK!


Flying eggs over Easter bonfire.


Titel: Namnlös.

Namnlös.

Min senaste improviserade oljemålning, skapad till en lovsång; "Who am I"

Namnlös. Oljemålning på linneduk. Stl. 50x60.

 

Vill du lyssna på sången som den är målad till, klicka på länken:

http://youtu.be/VU_rTX23V7Q

 

 

Love & Peace

Gun

 

 

 

 


Nya regler för manliga krokimodeller.

NYA REGLER FÖR MANLIGA KROKIMODELLER.

Från och med idag införs en ny lag i Sverige,
gällande manliga krokimodeller.

Den manliga krokimodellen får inte längre visa den manliga lemmen,
utan den skall täckas med ett väl insynsskyddat tyg.
Detta för att öka jämställdheten med det täcka könet.

Den skall även tejpas fast mot kroppen som en garanti för att inte
riskera att perspektivet förändras från "groda till fågel", eller att det uppstår volymförändringar.
Ett beslut som fattats på grund av att anmälningarna ökat lavinartat om kvinnor som svimmat, när detta råkat hända, och riskerar att skada sig i fallet.

Förutom tyg kan även bananskal tillåtas, om man söker dispens,
och det är endast skal från KRAV-bananer som tillåts.

 

Lustgården beskuren

 

Bilden är beskuren från mitt verk "Lustgården"Etsuko Miura's dolls.

Etsuko Miura's dolls.

Väldigt länge har jag varit berörd, och även illa berörd av Etsuko Miuras dockor. Med sitt störande bildspråk, men så underbart gjorda, inspirerar de mig. Säga vad man vill om Etsuko Miuras dockor, de sätter igång känslor och tankar, minst sagt! Enligt min mening, är de utnyttjade, erotiserade, har anorektiska kroppar, förbrukade, upphittade och ihoplappade.

Etsuko Miura

Foto från internet av Etsuko Miuras docka.

Jag tycker så synd om dockorna att jag fick en idé, och målade av dem och placerade dem i en annan miljö. Som vanligt när jag skapar, så blev det något helt annat an vad jag hade tänkt mig.

Etsuko Miura beskuren

Foto från internet av Etsuko Miuras docka.

Etsuko Miura är en unik dockmakerska från Japan. Hennes dockor är inget för dem som tycker om söta och gulliga dockor. Det är ovanliga och slående dockor, som inte är lämpliga för barn. Det är handgjorda, vackert bräckliga dockor, som vittnar om en smärtsam verksamhet. Skräckdockor med mörka hjärtan i en leksakssjäl. Även om de är dystra, är de estetiskt tilltalande, enligt mitt tycke.

För den som inte känner till Etsuko Miuras arbeten, kan man gå in på http://dolly.vivian.jp/gsn_doll/ där finns det massor av bilder, om man hittar dem. Det gäller att söka med muspekaren och dyker den lilla handen upp så klicka där, du kommer alltid någonstans. Sidan är enbart på japanska.

 

Etsuko Miura

Etsuko Miura's dolls. Fotot hämtat på internet.

 

etsuko miuras doll

Min egen akvarell; "Etsuko Miura's doll".

 

Ha det gott i väntan på våren!

Gun

 

 

 

 

 

 

 

 


Fredrik Christianssons akvarellutställning: EXPRESSIO!

Hej!

 

Måste bara tipsa om konstnären Fredrik Christianssons fantastiska akvarellutställning i Gårda, Göteborg:

EXPRESSIO - Uttryck i stunden.

Fredrik Christiansson

Akvarell av Fredrik Christiansson, ingår i utställningen.

 

Fredrik Christiansson har en anmärkningsvärd uttrycksförmåga med laddad explosiv atmosfär!

Med sina akvareller låter han oss upptäcka spåren av moderna, estetiska, filosofiska och psykologiska tankesätt, som han på ett mirakulöst sätt abstraherar!

 

MISSA INTE DESSA VISUELLA MÖTEN!!

 

 

Adress till utställningen: GÅRDA. ÅVÄGEN 17 D. GÖTEBORG.

Öppet lördag 12/3 - söndag 13/3 mellan kl. 13-20.

Obs! Sista helgen!

 

Har ni frågor angående utställningen kan ni kontakta Fredrik Christiansson på tel: 0733-144536.

 

Ha det gott!

Gun Friederici Svantesson.


O helga natt.

Vilken härlig julafton vi fick i år! Det svenska landskapet är förvandlat till ett vitt, skimrande snöparadis!

Sitter här i lugn och ro och undrar som vanligt varför jag ätit för mycket av all den goda julmaten.

Julfesten är slut, julklapparna har delats ut, alla blev glada och jag nynnar fortfarande på julens sånger, under tiden som jag tittar på månens sken, denna "helga natt"........

 

 

Midvinterns köld är hård, nu tändas tusen juleljus och granen står så grön och grann i stugan.

O helga natt, tipptapp, tipptapp....

Nu står jul vid snöig port och barnens ögon stråla då, liksom stjärnor i det blå.

De komma från pepparkakeland där Staffan var en stalledräng och tomtegubbarna de slå i glasen.

Men det gör ingenting, för nu är eld uti vår spis, där finns julegröt och julegris

och mors grisar är vi allihopa.

Stjärnorna gnistra och glimma över stad och land ikväll, stilla natt, heliga natt, allt är frid.

Hosianna i höjden, Kristus till jorden är kommen, oss är en frälsare född,

och jag såg mamma kyssa tomten......

 

Önskar alla en god och fridfull fortsättning på julhelgen!

Glöm inte de ensamma och hemlösa, det finns alltid något man kan göra!


Ny oljemålning: "Den glömda staden"

 

Den glömda staden.


Skivsläpp av Jerusalems nya album She! 22 oktober 2010!

 

Jerusalem - en av de bästa rockgrupperna i världen,

släpper sitt nya album She fredag den 22:a oktober 2010!

Releasefesten sänds online på www.jerusalem.se

Missa inte denna stora händelse!

 

Klicka här för att lyssna på hela sången "Suddenly" från skivan She!

 


Höstkänslor

Höst

 

Kura skymning och tända ljus,

höstens färger glöder.

Löven dansar i vindens sus,

skrivandets hemlighet blöder.

 

Mystiskt regnigt mörkt och kallt,

livet viskar i dimmornas slöja.

Verkligheten smakar salt,

fryser, måste ta på mig en tröja.

 

Skuggor spelar pianots höst,

passerar en tid förgången.

Genomskinliga minnens tröst,

min själ befriar sången.

 

pianots höst

 

 

Här står jag nu med ögon slutna,

och en uråldrig längtan att känna lusten.

Ett stormigt leende från det förflutna,

vilda fåglar stiger mot luften.

 

Plötsligt

dyker solen upp och förgyller trädens krona.

 

Höstljus

 

Ha en riktigt mysig höst, med levande ljus, kreativitet och berättarkvällar.

Stäng av TV-n och umgås med varandra!

 

Höstkramar

 

Gun

 

HöstblomningMånadens bild

höstäpplen

 

Äppleskörd


Höstens Målarkurs 2010, på Sundsby säteri, Tjörn.

Konst i Full Frihet!

 

KONST I FULL FRIHET!

Välkommen till höstens målarkurs och upptäck ditt eget unika bildspråk!

 

Släpp loss skaparkraften och spontanmåla i full frihet!

En inspirerande målarkurs med roliga övningar,

krokiteckning med levande modell,

samt grundläggande färglära och tekniker.

 

Var:   Sundsby säteri, Trädgårdsmästarbostaden, i vacker och naturskön miljö.

 

När:   Onsdagar 6/10, 13/10, 20/10 kl. 18.00 - 21.00.

 

Kostnad:  995:- 3 gånger. Material ingår ej.

 

Kaffehusets goda fika finns att köpa, som vi avnjuter i pausen.

 

För info och anmälan:  tel: 0303-800 10

Arrangör:  Studieförbundet Vuxenskolan, Stenungsund.

Kursledare: Gun Friederici Svantesson Tel: 0761-881910

E-post: gunsvantesson@yahoo.se

 

Ingen förkunskap behövs!

 

Anmäl dig så fort som möjligt, antalet platser är begränsade.


HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!

 

Länkar:

www.gunfriedericisvantesson.se

www.kaffehuset-sundsby.se

 


Hyllning till livet!

Hyllning till livet!


Beethoven


Never Forget!

VI FÅR ALDRIG GLÖMMA.....

 

 

 

 

 

Bilderna från videoklippet "Never Forget!"

 

Never Forget!

 

Lidande

 

 

Förkrossad

 

Brinnande kvinna

 

Fångar

 

Brännas

 

Förintelse

 

Hemlös

 

Farväl!

 

Ruiner

 

 

ÄLSKA DIN NÄSTA SÅ SOM DIG SJÄLV!

 


Färgers mystiska påverkan.

Ljuset är det som gör föremålen synliga för oss. Aristoteles

Ljuset gör inte bara världen synlig, den ger den också färg.

Färg är ett stort ämne som alltid fascinerat mig. Vad är färg? Färg som inte går att ta på,

som måste förnimmas. En cerebral subjektiv upplevelse. Det man är mest ening om är temperaturen.

Det har naturliga kopplingar - varmt kopplas till rött, ex: eld, fara, kärlek eller gult - solen.

Kallt kopplas till blått, ex: luft och vatten.

En dag frågade jag min väninna vad hon skulle göra om tittade ut genom fönstret en morgon och såg att

träden var blåa och himlen var grön? Hon svarade: "då skulle jag gå och lägga mig igen"!

 

 

Abstrakt

 

Vi färgsätter våra känslor och vi färgsätter våra ord.

"Man måste väl medge att man hellre vill att grannen skall bli grön av avund, än att man skall behöva erkänna att man faktiskt är familjens svarta får. Sina vänner kallar man för blådårar när man hör att de tror att gräset är grönare på andra sidan, under tiden som man själv svävar i det blå och drömmer drömmar i rosenrött".

Hur det än är så föredrar vi vissa färger framför andra, och är det inte så att vi redan styrs från vaggan?

Pojkar i ljusblått och flickor i rosa.

 

 

Abstrakt

 

Önskan att göra det mesta möjliga av färg och form, är konstnärens största drivkraft!

 

FÄRGABSTRAKTIONER

 

Färg som blommar och brinner.

En röd sång som sträcker sig

efter de gyllene bergstopparna

som badar i guld.

 

I den rödglödgade kyssen

känner jag smaken

av dina kroppsfärgade dofter.

Det doftar grönt, som växtkraft.

 

Snövit, är hon vit som snö?

Rosaskimrande vacker

eller grön av avund?

 

Blåskimrande, kristallklara istappar

droppar av tö

ned i det djupsvarta hålet.

 

Varma leende färger,

eller okänsligt kalla?

Blånande berg och vita lögner.

 

Färger får i alla fall

våra känslor att svalla.

 

Abstrakt

 

Jag vill bara bekräfta min stora passion och konstatera; att färger påverkar människan i mycket högre grad än vad man tror.

 

"Vi tänker rött, röstar blått, äter grönt och jobbar svart".

 

Ha det gott!

Love & Peace

Gun

 

AbstraktRSS