Bloggkalender

«mars 2019»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Etsuko Miura's dolls.

Etsuko Miura's dolls.

Väldigt länge har jag varit berörd, och även illa berörd av Etsuko Miuras dockor. Med sitt störande bildspråk, men så underbart gjorda, inspirerar de mig. Säga vad man vill om Etsuko Miuras dockor, de sätter igång känslor och tankar, minst sagt! Enligt min mening, är de utnyttjade, erotiserade, har anorektiska kroppar, förbrukade, upphittade och ihoplappade.

Etsuko Miura

Foto från internet av Etsuko Miuras docka.

Jag tycker så synd om dockorna att jag fick en idé, och målade av dem och placerade dem i en annan miljö. Som vanligt när jag skapar, så blev det något helt annat an vad jag hade tänkt mig.

Etsuko Miura beskuren

Foto från internet av Etsuko Miuras docka.

Etsuko Miura är en unik dockmakerska från Japan. Hennes dockor är inget för dem som tycker om söta och gulliga dockor. Det är ovanliga och slående dockor, som inte är lämpliga för barn. Det är handgjorda, vackert bräckliga dockor, som vittnar om en smärtsam verksamhet. Skräckdockor med mörka hjärtan i en leksakssjäl. Även om de är dystra, är de estetiskt tilltalande, enligt mitt tycke.

För den som inte känner till Etsuko Miuras arbeten, kan man gå in på http://dolly.vivian.jp/gsn_doll/ där finns det massor av bilder, om man hittar dem. Det gäller att söka med muspekaren och dyker den lilla handen upp så klicka där, du kommer alltid någonstans. Sidan är enbart på japanska.

 

Etsuko Miura

Etsuko Miura's dolls. Fotot hämtat på internet.

 

etsuko miuras doll

Min egen akvarell; "Etsuko Miura's doll".

 

Ha det gott i väntan på våren!

Gun

 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S