Bloggkalender

«juni 2019»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

TREVLIG MIDSOMMAR!

 

blåcklockor sommaräng

 

Midsommarblomster

Gun Friederici Svantesson


Venice Biennale 2019: Artists react to Trump's policies

Venice Biennale 2019: Artists react to Trump's policies

Subtle references to the state of American politics are found throughout the 2019 Venice Biennale.


Gitarr rock

Karl Svantesson rockar loss på gitarren med en egen komposition!


GLAD PÅSK!

Glad Påsk! Happy Easter! Frohe Ostern, Joyeuses Pâques,

Buona Pasqua, ¡Felices Pascuas! Wesołych Świąt Wielkanocnych! Feliz Páscoa,

Христос воскрес, Καλό πάσχα

Paskalya yortunuz kutlu olsun

สุขสันต์วันอีสเตอร์

행복한 부활절이 되시길

復活節快樂

復活祭おめでとうございます

فصح سعيد

 

 

 

gladpåskLiebestraum

 


Internationella Kvinnodagen

Idag, den 8:e mars, är det Internationella Kvinnodagen,

en viktig dag då man uppmärksammar kvinnors situation och kamp för att få det bättre över hela världen.

Kvinnor kan. Kvinnor ställer upp för varandra. Kvinnor är mödrar, döttrar, överlevare och ledare.

Låt oss fortsätta kämpa för frihet och rättvisa i en värld där kvinnor fortfarande utnyttjas sexuellt, används som billig arbetskraft, utsätts för kvinnlig omskärelse, tvingas att göra abort…..det är väl bara något av allt det kvinnor kan bli utsatta för.

Hylla alla dessa fantastiska kvinnor som kämpar!

Kvinnan är alltid värd att hyllas – varje dag!

Var stolt över att vara kvinna och fira dig själv lite extra ikväll! 

Kvinnoporträtt Internationella Kvinnod 2019

 

 


Inspiration

Inspiration

"Inspiration"

En ny målning målad till ny musik.

Tar tacksamt emot kommentarer om reaktioner/upplevelser av denna målning.

 

 Gun Friederici Svantesson


Spårvagn i Rostock från 1959

Första helgen i december 2018 var vi i Rostock för att fira min kusin Reginas 60-årsdag och hon överraskade oss med att bjuda på en stadsrundtur i en gammal spårvagn från 1959, helt byggd i trä invändigt. Det var verkligen en speciell känsla och blev en nostalgitripp för många, speciellt för min mamma, eftersom Rostock är hennes födelsestad. Hon visade oss gatan där hon hade vuxit upp och berättade om hus som raserats under kriget. Hon kom ihåg hur ryssarna som under efterkrigstiden hoppade upp på spårvagnarna och hängde sig fast i de då dörrlösa öppningarna. Regina pekade ut huset som hon hade vuxit upp i och berättade bl.a. om barndomsminnen. Att sitta i en gammal spårvagn med sitt speciella ljud och se den charmiga staden, med sin fantastiska arkitektur i en blandning av gammalt och nytt, långsamt ”rulla förbi” utanför fönstret väckte många minnen även hos mig. Jag mindes platser och hus mina föräldrar visat mig och berättat sina historier om, hamnpromenaderna, sjömanshistorierna och doften av Östersjön, alla mysiga fikastunder och shoppingrundor. Jag mindes de fantastiska platser, medeltida byggnader och kyrkor, utställningar, universitet, museum, skulpturer m.m. som min kreativa kära moster tog med mig till och hon delade med sig av mångåriga erfarenheter och kunskaper, så tråkigt att hon inte finns med oss längre.

Jag har en förkärlek för gammal kultur och historiska platser, för mig är Rostock främst min mammas hemstad och min släkts historia som vävs samman med andra världskrigets horribla erfarenheter och följder med berättelser om flykt och rädsla, men också av återförening, kärlek och glädje. Men Rostock är också att vandra runt på slingrande kullerstensgator och för mig är det som ett historiskt möte mellan nuet och medeltiden. När jag går bland husen i en mångfald av arkitektur och färger, och känner ”hjärtats slag från medeltiden” i de röda tegelstenarna, när jag ser ”en stad som rest sig upp ur ruinerna” och hur staden vårdar sitt fantastiskt rika kulturarv, är jag stolt över min mammas ursprung och att en del av mitt hjärta kan förenas med Rostocks historia.

Den 800 år gamla fina hansastaden Rostock skadades svårt under andra världskriget och under DDR-tiden byggdes den sönderbombade staden upp igen och blev Östtysklands viktigaste hamnstad, men det var först efter att muren revs som uppbyggnaden kom igång rejält. En del av stadsmuren med torn finns kvar och många av de medeltida husen har återuppbyggts. Min mormor, mamma och moster är bara några få av alla de människor som fick vara med och röja sten, ett tungt och mödosamt arbete, för att staden skulle kunna byggas upp igen.

 

 

x1

 

x2

 

x3

 

x4

 

x5

 

x6

 

x7

 

x8

 

x9

 

x10


Med bild och musik kan man nå oanade höjder!

 

Kurs med spontant måleri till levande musik

 

Kurslogga Spontant måleri till levande musik

Välkommen att lämna intresseanmälan till vårens kurser 2019


Solisthanna


Konstutställning

Affisch vernissagekort

Konstutställning

Gun Friederici Svantesson

Bilderna återspeglar lager av tid och minnen och uttrycker fascinationen för naturens eget formspråk och mönster.

12 januari – 7 februari Vernissage 12 januari kl. 11.00 – 14.00

Det blir sång av Hanna Abrahamsson under vernissagen.

Konsthallen Kajutan, Henån

Varmt Välkomna!

Öppettider: Tisdag - Onsdag – To 10.00 – 19.00, Fredag 10.00 - 17.00, Lördag 10.00 – 14.00

Arrangör: Orust konstförening och Kultur & Bibliotek , Orust kommun, Sveriges konstföreningar

 Karta och vägbeskrivning


Solros

Hyllning till van Gogh

Solrosen har fått sitt namn från de grekiskans Helianthus som betyder ”solblomma”.

På blomsterspråket betyder solros förnuft, framgång och storsinthet och ger man bort en gul blomma betyder det "Du är solen i mitt liv".

Solrosen är ett fantastiskt mirakel, som allt annat i Guds skapelse, innan solrosorna har slagit ut vänder de sig mot solen under dagen, så kallad heliotropism. Efter blomning intar de dock ett fast läge och följer inte längre solen. Om man tittar på blomkorgarna ser man att de har spiraler i varsin riktning och antalet spiraler i ena riktningen är större. Antalet spiraler i respektive riktning är vanligen antingen 21 och 34, 34 och 55, 55 och 89, eller 89 och 144. De hör alla till Fibonaccis talserie: 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144 och så vidare. För att optimera utfyllnaden är det nödvändigt för växten att välja det mest passande förhållandet. Förhållandet är exakt gyllene snittet, cirka 1,6180. Motsvarande vinkel, den gyllene vinkeln, är 137,5 grader. Med denna vinkel får man optimal utfyllnad, det vill säga samma utrymme mellan alla fröna. Detta ger en optimal packning av fröna!

"Ju mer jag studerar naturen, desto mer överväldigande blir känslan av hur fantastiskt allt är organiserat. Där finns en intelligens som är så makalös att jag måste komma till slutsatsen att det finns ett förnuft och en skapare bakom." Carlo Rubbia Nobelpriset i fysik 1984.

Solros en

 

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiwsLPmwsDdAhVNp4sKHUWxB5oQFjABegQIBxAB&url=https%3A%2F%2Fsv.wikipedia.org%2Fwiki%2FSolros&usg=AOvVaw2eG3FBZA4SxY_gn67Txs0b


Den ensamma bruden

Deltog i ett roligt och spännande fotoprojekt, tillsammans med andra konstnärer,

i en fantastisk miljö vid havet.

Bilderna fick en mångfald av uttryck, varav en del fylldes av dramatik.

Fotograf: Gun Friederici Svantesson

Fotomodell och projektledare: Cecilia Månfagre.

Änghagen, Tjörn, augusti 2018.

 

IMG_6879

 

IMG_6895

 

IMG_6893

 

IMG_6926

 

IMG_6929

 

IMG_6889

 

IMG_7001

 

IMG_7081

 

IMG_7107

 IMG_7114

IMG_7040

IMG_7178


Konsert Trollhättans kyrka 1/8 2018 Kl. 20.00

Konsert med Kurt Wiklander, piano och Christer Brodén, gitarr.

Trollhättans kyrka 1/8 2018 Kl. 20.00

 

Nordisk Fantasi är med på onsdagens konsert.Martin Luther King

Idag är det femtio år sedan Martin Luther King mördades.

Hans dröm var att få ett slut på våldet i världen och han drömde också om jämställdhet mellan de vita och svarta.

Kampen mot rasismen lever vidare….

 

DZ8yI2KXkAEyjNR.jpg:large

"We need leaders not in love with money, but in love with justice.

Not in love with publicity, but in love with humanity."

Martin Luther King, Jr


Att vara konstnär

Att vara konstnär är ingen karriär, det är ett liv.

Ett liv av självförverkligande, självinsikt och reflektion över människans och kreativitetens existens. Jag tror att alla människor är ”en nyfiken själ född till att skapa”, fast vi skapar på olika sätt, konsten har många uttrycksmöjligheter.

Att separera det konstnärliga arbetet från resten av livet är näst intill omöjligt att göra, på grund av den naturliga kopplingen att skapa vad man känner och upplever. Det är berättelser man är född till att berätta. Det handlar om livet och är mitt sätt att kommunicera med andra, ett uttrycksmedel som sätter igång tankar, förändrar och föder nya idéer. Oavsett vad jag skapar (allt är inte vackert), representerar det på olika sätt vad jag tror om mig själv, vad jag älskar, hatar, tror på, drömmer om och är rädd för.

Livet som konstnär är inte alltid lättsamt, förutsägbart eller organiserat, men det är definitivt inte tråkigt! Man är alltid på jakt efter något som kan omvandlas till något mystiskt, dramatiskt eller vackert mirakel. Det är en händelserik och spännande livsresa, eftersom man ständigt har en process på gång utan att veta slutdestinationen. Oftast, galen som jag är (ni som känner mig vet...) blir det inte bara ”allvarliga”, utan även många roliga och vilda åkturer. Min mentor, akvarellisten Ingeborg Petersen, gav mig det bästa omdömet jag någonsin fått: ”Det märks att du är en sann konstnär, för du skapar inte enbart för att sälja”.

Som konstnär kan man inte arbeta ”nine to five” och låsa dörren efter arbetsdagens slut. Det skulle innebära att låsa dörren till sitt hjärta, sinne och själ. Mitt arbete finns överallt i min existens och jag arbetar jämt även om det inte syns, vilket innebär att man inte kan separera konstnärligt arbetsliv och privatliv.

Att konstnärer är själviska och egoistiska är en vanlig uppfattning, men bara för att man går på en tankeväckande och djup resa betyder inte att man är självupptagen utan snarare självmedveten. En sann konstnär förkroppsligar en känsla av osjälvisk generositet i djupet av hjärtat och konstnärssjälen. Syftet med det konstnärliga arbetet är att ge.

Jag vill att min konst skall andas ut all den medkänsla och empati jag känner för andra.

Att det jag talar ”utan ord” skall röra andras liv, det gäller bara att ”lyssna”.

 
Gun Friederici Svantesson

 

Live painting Gun Friederici Svantesson 

Live painting

 

En av konstnärens uppgifter är att göra så mycket som möjligt av färg.

Love dream

"Love dream"

En av bilderna i en skaparprocess då jag målade spontant till Liszt "Liebestraum".

 

Skogskvinnan

 

 tillbaka


Kalle rockar loss på gitarren

 

Karl Svantesson rockar loss på gitarren...

Fantastiskt bra!

 

 


Bohussalong 2017

index

Så glad över att en av mina oljemålningar blev antagen på Bohussalongen 2017!

Varmt Välkomna till vernissage lördag den 9 dec kl 13.00!

http://www.bohuslansmuseum.se/event/vernissage-bohussalong-2017/

Efter invigningen av Bohussalong 2017 – passa på att njuta av stämningsfull julmusik på piano med Kurt Wiklander kl. 13.30–14.00.

http://www.bohuslansmuseum.se/event/julmusik-kurt-wiklander-piano/

Bohusläns museum, Museigatan 1, Uddevalla. www.bohuslansmuseum.se

Bohussalongen pågår till den 25 jan 2018.

 


Musik

Musik är den starkaste formen av magi. Musik är hur känslor låter. Musik är ett magiskt språk som förenar människor och kan förstås av alla oavsett vilket land eller kultur man kommer ifrån.

Livet är som en galen resa i sökandet efter kärlek och lycka. Jag är helt övertygad om att musik är den största hjälpen att hitta vägen dit...

https://youtu.be/Us-TVg40ExM

Stand By Me | Playing For Change | Song Around The World

Stanna upp en stund och fyll din själ med musik!Brev från en skyttegrav

Nära, mycket närmare än du tror, har jag sett på jorden.

Jag såg guldfrön fastspända i ränderna av bombplanens skugga, jord som uppfylldes av rytande maskiner ständigt genomsyrad av blod. Buggade radiosändare kastade ut vågor fulla av lögner och hat.

Den bullriga rösten i mikrofonen ekar fortfarande i mina öron, ett skrikande upprop till tolvtusen män som skulle ut i krig för att försvara sitt land.

Dimmorna dränker oss alla i den kalla blinda natten och dagen är grå, vem är ett barn och vem är en fru? Vi dödar och sårar, vi är sjuka, fulla av löss och stanken av lik fyller luften.

Snön stämplas av hagel i stormen, frysande marscherar vi i svarta skogar som tjuter av hån och vind. Granatexplosioner avlöser varandra, vapenbröder dör en efter en...

Tillsammans sover vi i leriga skyttegravar, vi känner lidande och törst och delar vår sista måltid med hjälten som nu är död. Tillsammans till sista andetaget.

Full av hunger och full av bröd är denna jord, full av liv och full av död är denna jord. Av armod och av rikedom gränslöst välsignad och förbannad är denna jord, flammande av skönhet och ljus är vår jord och dess framtid är magnifik och stor, men inga fåglar sjunger i död skog...

När vi förenas lyser den största elden genom natten, ljus som en stjärna.....den bloddränkta fanan.

Gud hjälpe oss och vår jord!

Okänd soldat

av Gun Friederici Svantesson

 

caelum ardere burning sky

Brothers in Arms 

 


Joyvoice

 


Jurassic expo

En spännande upplevelse på Ölandssemestern 

var att kliva in i urtiden och göra ett besök i dionsauriernas värld...

 


Listen


Karaoke

Lyssna på Hanna Abrahamsson (min dotter) när hon sjunger karaoke, helt underbart!

 

Aladdin - A Whole New World (Disney ver) recorded by paulsamuel74 and Solisthanna on Sing! Karaoke. Sing your favorite songs with lyrics and duet with celebrities.


Mäktig orgelmusik

Kurt Wiklander (1950) spelar Max Greger (1873-1916): Introduction, Passacaglia and Fugue in E minor, Op 127. Liveinspelning från studentkonserten i Christine kyrka, Göteborg, 1974.

”Musiken är en högre uppenbarelse än filosofin och religionen” Beethoven.

Kurt Wiklander bevisar att han bemästrar det största och mäktigaste av alla instrument, och det enda instrument, som för många, representerar kärleken till Gud.

Orgelvirtuosen Kurt Wiklander trollbinder sina åhörare med musikaliska upplevelser som långt ifrån går att beskriva med ord. Han får, liksom Adam Ileborgh (Renässansen) ”orgeln att breda ut sina klumpiga vingar – och stiga!”

Med mästerlig interpretation och teknik levandegör han kontrasterna och likt ett stämningsmåleri får han teman att glöda och rytmer att leva kärleksfullt sammanslingrade i harmoni.

Medryckande och mäktig orgelmusik som inspirerar- lyssna och njut!

Gun Friederici Svantesson, konstnär med passion för orgelmusik.

Kurt Wiklander


15 meter under havet

i Lanzarote ligger Museo Atlantico, ett undervattensmuseum med skulpturer som uppmärksammar globala frågor som klimatförändringar, bevarande och migration. Konstnären, den brittiske skulptören Jason deCaires Taylor, vill leda oss till en närmare förståelse av vår relation med den naturliga marina miljön och uppskatta behovet av att värdera och skydda detta bräckliga ekosystem för att rädda oss själva.

Portal-e1484092329995

Den konstnärliga installationen förkroppsligar vår nakna sårbarhet för havets inneboende makt och vår bräcklighet i ansiktet av sina cykler och enorma kraft. Det ger oss syret vi andas, det reglerar vårt klimat och det är en viktig näringskälla för miljontals människor. Verken förmedlar en förbindelse mellan människa och natur, närvarande i arbetet med konstnären, med en romantisk och apokalyptisk beröring som ifrågasätter vår framtid.

HIGH16276_726319

Några av de oförglömligt vackra konstverken fungerar som politiska kommentarer, såsom ’Avreglerade" som skildrar två kostym-klädda individer på en gungbräda. Det är tänkt som en kommentar om företagsvärldens arrogans mot den naturliga världen i en lekpark som åtnjuts helt av affärsmän och tyder på att företag oansvarigt missbrukar naturen som sin lekplats. Gungbrädan är avsedd att representera en petroleumutvinningspump, och vissa av museets dykare har noterat en likhet med president Trump i en av affärsmännen. Taylor: “Ibland får konsten vara välgörare av en tillfällig slump, det är ok för mig, jag är intresserad av att lyfta fram allt som kan ändra våra åsikter eller attityder angående klimatförändringarna.

Arbetet syftar till att markera 2017 som ett ledande ögonblick, en linje i sanden och påminnelse om att världens hav och klimat förändras och vi måste vidta akuta åtgärder innan det är för sent".

Jason_deCaires_Taylor_sculpture-07317-1024x683

 Taylors konst assimileras av havet och förvandlas från föremål till levande andningsrev: positiv och livsuppmuntrande mänsklig inblandning.

20961922434_921911ed4f_z

Jag hoppas att jag någongång i livet får möjlighet att dyka ner och titta på dessa fantastiska installationer!

Gun Friederici Svantesson


För kärlekens skull

I söndags lyssnade på ett härligt sångframträdande av Gospelkören med solist Hanna Abrahamsson 

i Lane-Ryrs kyrka.  Jag lyckades filma lite med mobilkameran innan batteriet tog slut.

Det räcker i alla fall för att uppleva den underbara sångarglädjen 

 

 

18446734_10154804435067669_3336005923454659613_n 


Vincent Van Gogh

"Starry, starry night"

En underbar hyllningssång av Don McLean till Vincent Van Gogh (1853-1890), expressionismens främsta föregångare. Videon innehåller några av Van Goghs fantastiska målningar.

"Stjärnenatt" målade Van Gogh år 1889 och föreställer utsikten från hans rum på ett mentalsjukhus i Saint-Rémy. Brev till Theo van Gogh juni 1889: "I morse såg jag landet från mitt fönster långt före soluppgången med ingenting annat än Morgonstjärnan, som såg mycket stor ut. Daubigny och Rousseau gjorde det dock, med uttrycket av all intimitet, och all den stora frid och majestät som den har, och lägg till det en hjärtskärande känsla, så personligt. Känslor jag inte avskyr. Jag har fortfarande ånger, och enormt när jag tänker på mitt arbete, så lite i harmoni mot vad jag skulle ha velat göra. Jag hoppas att det i längden kommer att få mig att göra bättre saker, men vi är inte där än...."

Denna målning hänger på Museum of Modern Art i New York och är idag en av världens mest kända målningar. Van Gogh sålde bara en enda tavla under sitt liv...

Brev till Theo van Gogh october 1888: "Jag kan inte göra något åt det om mina målningar inte säljer. Den dagen kommer dock, när folk kommer att se att de är värda mer än kostnaden för färgen och mitt uppehälle, mycket magert faktiskt, som vi inkluderar i dem."

Juni 2016 beräknades ett porträtt "Dr Gachet" av Van Gogh vara värd 149,4 miljoner dollar...

Jag har ofta funderat på vad det är som gör att vissa konstverk blir så högt värderade?

Under konstens blomstringstider var det många konstnärer som kunde få högt anseende och bra betalt för sitt konstutövande, men de konstnärer som är oss mest kärast är oftast de som så passionerat hängav sig åt skapandet att de varken tänkte på betalning eller berömmelse. Det är de konstnärer som gjorde sig olyckliga genom att obstinat gå sina egna vägar istället för att rätta sig efter vad köpare ville ha, Rrembrandt, El Greco och Michelangelo är några av dem. Passionerade hängivna konstnärer som skänkt eftervärlden ovärderliga och oförglömliga mästerverk.

De använde sig av de mäktigaste drivkrafterna där deras konstnärliga inspiration stod i förbund med hela deras inre värld och skapade ett intensivare liv som inte går att jämföra med något annat. Men den mest älskade och populäraste målaren genom alla tider är förmodligen van Gogh, en religiös mystiker som lät färgen ensam bli bärare av symboliska betydelser. "Istället för att troget återge vad jag ser framför mig handskas jag egenmäktigt med färgen. Det jag vill nå är framförallt ett starkt uttryck" Van Gogh. Konstnärernas identifiering med sina motiv har aldrig varit öppnare i sin hänsynslöshet än i den av van Goghs inspirerande expressionismen. För honom var måleriet en intensiv subjektiv predikan, där han genom motsättningar mellan färger och konstraster söker ge uttryck åt sina inre upplevelser.

Utan tvekan har Van Goghs tragiska livshistoria och hans hjälplöshet i denna världen bidragit till att öka hans popularitet. Jag tror att det är synen på konstnärer och deras innebörd i verken, genomvävd av magi, som ger en hög värdesättning av konsten, så hög att den kan kallas exalterad och romantisk. Skulle det endast handla om avbildning, skulle det bli obegripligt.

 

 "Starry, starry night" A wonderful tribute song by Don McLean to Vincent Van Gogh (1853-1890) expressionism's foremost precursor. The video contains some of Van Gogh's amazing paintings.

"Starry night" painted Van Gogh in 1889 and represents the view from his room at a mental hospital in Saint-Rémy. Letter to Theo van Gogh June 1889: "This morning I saw the countryside from my window a long time before sunrise with nothing but the Morning star, which looked very big. Daubigny and Rousseau did that, though, with the expression of all the intimacy and all the great peace and majesty that it has, adding to it a feeling so heartbreaking, so personal. These emotions I do not detest. I still have remorse, and enormously when I think of my work, so little in harmony with what I’d have wished to do. I hope that in the long run it will make me do better things, but we aren’t there yet...."

This painting hanging on the Museum of Modern Art in New York and is today one of the world's most Famous paintings. Van Gogh only sold a single painting during his life ...

Letter toTheo van Gogh october 1888: "I can do nothing about it if my paintings don’t sell. The day will come, though, when people will see that they’re worth more than the cost of the paint and my subsistence, very meagre in fact, that we put into them." June 2016 calculated a portrait "Dr. Gachet" by Van Gogh to be worth 149.4 million US dollars ...

I have often wondered what it is that makes some art work so highly valued?

During the flowering times of the art there were many artists who could get high reputation and well paid for their artistic performances, but the artists who are most dear to us are usually those who so passionately dedicate themselves to create, making them neither think of payment nor fame. It is the artists who made themselves unhappy by obstinately going their own ways instead to comply with what the buyers wanted, Rembrandt, El Greco and Michelangelo is some of them. Passionate devoted artists who gave the aftermath invaluable and unforgettable masterpieces.

They took advantage of the most powerful driving forces there, their artistic inspiration were covenants with all their inner world and created an intensive life that can not be compared to anything else. But the most beloved and most popular painter of all ages is probably Van Gogh, a religious mystic who let the color alone become the bearer of symbolic meanings. "Instead of faithfully reproduce what I see before me, I deal wayward with the color. What I want to reach is above all a strong expression.”  Van Gogh.The artists' identification with their motives has never been more open in their own ruthlessness than in Van Gogh's inspirational expressionism. To him, painting was an intense subjective sermon there he through contradictions between colors and contrasts seeks to express their inner experiences.

Without doubt, Van Gogh's tragic life story and his helplessness in this world have helped to increase his popularity. I think it is the view of artists and their meaning in the works, interwoven by magic, which gives a high appreciation of the art, so high that it can be called excited and romantic. If it were only the imaging, it would be incomprehensible.

 

Song lyrics:

Starry, starry night

Paint your palette blue and grey

Look out on a summer's day

With eyes that know the darkness in my soul

Shadows on the hills Sketch the trees and daffodils

Catch the breeze and the winter chills

In colours on the snowy linen land

 

Now I understand

What you tried to say to me

And how you suffered for your sanity

And how you tried to set them free

They would not listen

They did not know how

Perhaps they'll listen now

 

 

Starry, starry night

Flaming flowers that brightly blaze

Swirling clouds and violet haze

Reflect in Vincent's eyes of china blue

Colours changing hue

Morning fields of amber grain

Weathered faces lined in pain

Are soothed beneath the artists' loving hand

 

 

Now I understand

What you tried to say to me

And how you suffered for your sanity

And how you tried to set them free

They would not listen

They did not know how

Perhaps they'll listen now

 

 

For they could not love you

But still your love was true

And when no hope was left inside

On that starry, starry night

You took your life as lovers often do

But I could have told you Vincent

This world was never meant for one as beautiful as you

 

 

Like the strangers that you've met

The ragged men in ragged clothes

The silver thorn of bloody rose

Lie crushed and broken on the virgin snow

 

 

Now I think I know

What you tried to say to me

And how you suffered for your sanity

And how you tried to set them free

They would not listen

They're not listening still

Perhaps they never will...


Vår

Njutit av att skapa i vårskogen idag!

Packade med mig lite av varje, akvarell, torrpastell och kol.

Det blev en blandning av allt, jag började med en spontan akvarell som undermålning och fortsatte fylla i med kol och färglägga med torrpastell......

 

Vårskogen 17

"Vårskog"

Ha' det gott och njut av våren!

Gun Friederici SvantessonRSS